Регистрация
Вашата парола ще бъде генерирана автоматично и изпратена на вашия имейл адрес.

7 бързи съвета за снежнобели дрехи

снежнобели дрехи

Предоставяме ви 7 бързи съвета за снежнобели дрехи, за да се чувствате комфортно и със самочувствие.

петно

 1. Третирайте петната веднага щом се появят
  Може да е очевидно, но си струва да го повторим – третирането на петна по белите дрехи, когато се появят, е важна част от поддържането на белите дрехи бели. Третирайте петното и изперете дрехата възможно най-скоро. За да третирате петна в движение след разливане или пръскане, попийте петното с вода или, ако е възможно, го изплакнете с хладка течаща вода. Мокрите кърпички също са чудесни за премахване на петна на момента. Също така и дезинфектантът за ръце поради високата му концентрация на алкохол.
 2. Яки, маншети и подгъви
  Друго замърсяване, което често се пренебрегва, е мръсотията по яката, маншетите и подгъвите. Те обикновено се причиняват от мръсотия по кожата и себума, които се трият на местата на натиск. Преди да изперете бялата си дреха, проверете яката, маншетите и подгъва за замърсяване. Ако има такива, третирайте първо с ензимен спрей, стик или гел за премахването им.
 3. Внимавайте какви продукти използвате
  Други петна, с които могат да се “сдобият” белите ви дрехи, идват от продукти, които използваме върху себе си. Дезодоранти и антиперспиранти, лосиони, слънцезащитни продукти, автобронзанти, грим, продукти за коса и други се пренасят върху белите дрехи, докато ги носите. Оставете продуктите, които ползвате,  да изсъхнат напълно върху тялото, преди да облечете бели дрехи.
 4. Не прекалявайте с перилните продукти
  Разбираемо е да мислите, че повече перилен препарат = по-чисто, но всъщност е точно обратното. Използването на прекалено много перилен препарат, течен омекотител или други продукти за пране като ароматизиращи перли или дори избелващи средства като белина може да доведе до натрупването им в тъканите. Това води до тяхното посивяване/пожълтяване.
  боракс
 5. Използвайте избелващи препарати за пране
  Някои избелващи продукти, които са удачни, включват кислородна белина, боракс или сода за хляб. Старомоден продукт, наречен синка, който прави точно това, което звучи – добавя оттенък на синьо към белите дрехи – ще помогне да премахне пожълтяването, правейки дрехата да изглежда ярко бяла за окото.
 6. Не ползвайте хлорна белина!
  Ето още един изненадващ съвет: когато перете бели дрехи, забравете традиционната хлорна белина. Тя предизвиква химическа реакция, която може да задълбочи, вместо да премахне петна, които обикновено се срещат върху бели дрехи, като слънцезащитни или протеинови петна от телесни замърсявания.
 7. Използвайте цикъла на допълнително изплакване – последен от 7-те бързи съвета за снежнобели дрехи
  Ако вашата пералня го предлага, използвайте цикъла на допълнително изплакване. Допълнителното изплакване ще помогне за премахване на останалата пяна от прекомерната употреба на перилен препарат.  Също така и ще измие останалите следи от други продукти за пране, като омекотители за тъкани или средства за петна, които оставайки, могат да придадат мръсен вид на дрехата.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest