Регистрация
Вашата парола ще бъде генерирана автоматично и изпратена на вашия имейл адрес.

6 съвета при избор на знаме

6 съвета при избор на знаме
 1. Кой вид да изберем и защо

  – Класически знамена на пилон
  – Фестивални / рекламни знамена на наземни стойки
  – Фасадни флагове – монтирани стойки на фасадите на хотели, посолства, обществени/частни сгради, фирми;


  2. Местоположение – защо е важно

  Започваме с височината на пилона, на който ще поставите знамето.
  Обичайно жилищните сгради са с височина на етаж-2,60м, а на обществени – 3,60м на етаж. Съобразявайки това и включвайки височината на покрива, Вашето знаме трябва да е така позиционирано, че да е видимо, но и по пътя на въздушното течение, за да се вее, а не от подветрената страна на сградата, пред която искате да го поставите.
  Също така съобразете наличието на дървета, електрически стълбове (жици в близост), които биха били пречка, както и комунални комуникации, които трябва да съобразите с изкопаването на основата на пилона.
  Тя от своя страна, е добре да бъде с дълбочина 71см и ширина 35 см, в която да бъде излят бетона за основа на пилона.
  Не на последно място, помислете и за осветяването на знамената нощно време.3. Фибростъкло или алуминиев пилон? 

Пилоните за флагове от фибростъкло обикновено са по-евтини от алуминиевите и са по-лесни за работа поради ниското им тегло. Например, двама души биха могли да монтират стълб за флаг от фибростъкло на ръка, но за същия от алуминий, се препоръчва да се използва кран/повдигач за повдигане и монтажа. Пилоните от фибростъкло са много издръжливи, оценени за ветрове около 53м/сек без знамена и около 42 м/сек с с флагове. Те също така обикновено са по-достъпни от алуминия, но се предлагат стандартно в бяло. Обикновено издържат около 20-30 години в зависимост от местоположението им.

Алуминиевите пилони за флагове  обикновено са малко по-скъпи, но имат много предимства, ако цената им ви устройва. Докато фибростъклото се предлага стандартно в бяло, алуминиевите стълбове за знамена могат да се доставят в сатен, което е чисто алуминиево/сребристо покритие, могат да бъдат бронзови или черни анодизирани, или прахово боядисани в произволен цвят. Алуминиевите пилони за знамена се предлагат с по-голям избор на диаметър на челните части и дебелини на стените, което означава, че ако търсите конкретен размер/конус или издържливост на вятър, тук ще намерите вашето решение. Допълнителните части на алуминиевите пилони като макари и лебедки са по-тежки. Алуминиевите стълбове за знамена обикновено имат по-високи оценки на вятъра и по-дълги гаранции, тъй като не ръждясват.

Външно въже – Най-класическият вариант за пилон – когато въжето е от външната страна на пилона на флага в голяма примка през скрипец/горна час,т и се увива около зацепка на пилона на флага. Това е най-достъпният вариант.

Вътрешен монтаж –  При него, пилонът на знамето има отваряема част, през която въжето се закрепва с клин от гърбицата. Вие издърпвате/отпускате въжето и след това сте свободни да движете знамето нагоре и надолу. Въжето идва от вътрешността на пръта на флага, излиза от горната част, свързва се със знамето, а в долната част на  знамето обикновено има задържащ пръстен и тежест. Това е най-предпочитания вариант, тъй като получавате безопасност и сигурност на въжето. Монтажа на лебедката е отвън.

Вътрешна лебедка – Като цяло това е най-скъпият вариант. Предпочитан е, защото изисква най-малко труд за повдигане и сваляне на знамената. Това го прави чудесен избор за училища, фирми и обществени сгради.

 

 1. Въже
  Въжетата обикновено са изработени с полиетиленово покритие за устойчивост при ерозия и са с полиестерно централно ядро, осигуряващо здравина, минимално разтягане и отлична стабилност.
 2. Материал и размер на знамето

В зависимост от местоположението и предназначението на вашето знаме, то и изборът на материя от която е изработено е от голяма важност. Има за външна и вътрешна употреба, което се определя от грамажа на кв/м. За външна употреба се използват леки, синтетични материи, устойчиви на атмосферните влияния.

 

 1. Какво още..

Светодиодни светлини за вашето знаме
Ако обмисляте да добавите допълнителни аксесоари към вашия флаг или искате да озарите всяко пространство на закрито или на открито, то LED водоустойчиви светлини са правилният избор.

Когато поръчвате LED светлини, важно е да сте сигурни, че са подходящи за всякакви метеорологични условия. Повечето светодиодни светлини за знамена са направени от материали, които са предназначени за външни условия. Все пак е добре да свалите знамето (и придружаващите го светлини) при силен вятър и буря.

При нас, можете да поръчате знамето, което ви е необходимо – като вид, размер, материал и т.н. Разгледайте примерни варианти тук.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest